Koffiedik Kijken kijken

Donderdag 9 januari, de dag die in boeken ging als de dag van Koffiedik Kijken 2014. In de Zuiveringshal op het Westergasterrein in Amsterdam verzamelden geïnteresseerden om diverse visionairs aan te horen over hun voorspellingen voor het komende jaar.

Koffiedik

Koffiedik Kijken, het is een moderne vorm van waarzeggerij. En dat menig (met name media georiënteerde) visionair geslaagd is voor de cursus waarzeggerij bleek uit de voorspellingen. “2014 wordt het jaar van sharing, het nieuwe delen of het wearable device zal eindelijk gedragen worden. En natuurlijk de opkomst van dissapearing social media als Snapchat.” Fijn, maar dat wisten we natuurlijk al een tijdje.

Nee, geef mij maar de lezingen van Boris Nihom die op een zelfkritische manier kijkt naar creativiteit. Of Jan Bennink die onder andere de vloer aanveegde met de trend sharing. Dat zijn sprekers met een mening die kleur geven aan het gitzwarte koffiedik.