Video

Hulde aan consistentie

Met het thema ‘find your greatness’, wist Nike mij tijdens de afgelopen Olympische Spelen van Londen weer ouderwets te raken. De inspirerende campagne die in plaats van bekende Olympiërs, juist de doorsnee sporter tijdens dit enorme evenement centraal plaatste, beraakte als vanouds. Het was wederom een regelrechte vertaling van de drive van Nike; if you have a body, you’re an athlete, maar dan in de huidige tijdsgeest geplaatst.

Greatness, het past precies in de lijn ‘I can’ en ‘courage’. Nike presteert het keer op keer om hun drive te vertalen naar een relevant en pakkend thema dat perfect past in de tijdsgeest. Dat is nog consistent communiceren. De onderstaande energieke Nike commercial uit 2008 had het thema ‘courage’. Ondanks de verschijning van een aantal gevallen helden, bezorgt het mij nog steeds kippenvel.