Het meest waardevolle merk

Apple is de nieuwe nummer één op de lijst Best Global Brands van Interbrand en daarmee het meest waardevolle merk. De technologie onderneming uit Cupertino vertegenwoordigt een merkwaarde van 98,3 miljard dollar. Ze nemen de eerste plek over van Coca Cola die de laatste 13 jaar onveranderlijk de lijst aanvoerde. Coca Cola is in de lijst van 2013 terug te vinden op de derde plek met een merkwaarde van 79,2 miljard dollar.

Wat opvalt aan de lijst van 2013 is dat van de top 10, zeven merken actief zijn in technologiesector. Het eerder genoemde Coca Cola, Mc Donalds en Toyota zijn de uitzonderingen hierop. Met Apple, Google, Amazon en Facebook heeft de technologiesector ook vier top stijgers op de lijst Best Global Brands in handen. Het Nederlandse technologiebedrijf Philips vinden we terug op een veertigste plaats.

Interbrand

De ontwikkelingen op de lijst Best Global Brands geven aan dat technologiebedrijven een steeds prominentere en meer zichtbare rol krijgen in de veranderende maatschappij. Ze investeren in innovatie en in het creëren van merkmeerwaarde. Daarnaast zijn deze merken ontzettend relevant in de huidige tijdsgeest, het dagelijkse leven van de consument.