Video

Ongrijpbare waarde

Het gaat om perceptie! Dat moet het uitgangspunt zijn geweest van de Shreddies campagne rondom de ‘nieuwe’ Diamond Shreddies. De opdracht was simpel, hoe zetten we Shreddies weer op de kaart. Een briljante, bekroonde, maar vooral absurde campagne van Ogilvy Toronto. Shreddies werd Diamond Shreddies, de enige essentiële verandering is dat het product in de campagne een kwartslag wordt gedraaid. Wat ze zelf ‘a whole new level of geometric superiority’ noemen.

Rory Sutherland gebruikte het voorbeeld in zijn TED talk als het ultieme voorbeeld van de ongrijpbare toegevoegde waarde oftewel ‘intangible added value’. In het onderstaande filmpje krijg je inzicht in een deel van de campagne van de Diamond Shreddies. De consumenten in het panel zijn niet geïnformeerd of beïnvloed. Gaat het dan echt alleen om perceptie? Is dit dè consument? Ik maak me toch enigszins zorgen…